Search
  • All Search Results
  • Books
  • Users
  • Groups
  • FAQs

De Leeuw Van Vlaanderen Of De Slag Der Gulden Sporen

By:
User: paul
De Leeuw Van Vlaanderen   Of De Slag Der Gulden Sporen
Het boek vertelt het verhaal van de Slag der Gulden Sporen in 1302. Conscience werd waarschijnlijk geïnspireerd om het boek te schrijven na het zien van het schilderij De Groeningeslag door Nicaise De Keyser.

In De Leeuw van Vlaanderen Conscience beschrijft de Slag der Gulden Sporen die hij gebruikt als achtergrond voor de liefde avonturen van Machteld, de dochter van Robrecht III van Bethune met ridder Adolf van Nieuwlandt. Conscience werd soms verweten dat zijn boek bevatte historische onjuistheden. Bijv. want Robrecht III van Bethune wordt afgeschilderd als de redder van het Vlaamse leger op het slagveld, terwijl hij in werkelijkheid was in het Frans hechtenis op het moment. Maar Conscience deed raadplegen ongeveer twintig historische bronnen, Ongescout de plaats van de slag en vroeg om het advies van deskundigen in de middeleeuwse geschiedenis, hoewel hij deed wat gedateerd onjuiste informatie van de middeleeuwse kronieken gebruiken.

Posts and Comments
To ensure optimal functioning, our website uses cookies. By using the website you agree to the use of cookies. More info
OK
Top of page
No Thumbnail Remove Please choose a reason Please enter the place in the book. en en_US