Search
  • All Search Results
  • Books
  • Users
  • Groups
  • FAQs

Verlangen naar vrijheid en leven

Best.-Nr. 46-27 By:
Verlangen naar vrijheid en leven

Veel dingen kan men in het leven uitzoeken maar zeker niet alles. Ik had als kind bepaald geen gelukkige start. In 1978 werd ik in het voormalige communistische Tsjechoslowakije geboren. Mijn vader was alcoholist en ik leerde al heel vroeg geweld kennen in het gezin. Eén van mijn eerste herinneringen als driejarig kind was, dat ik op een bank zat en mijzelf een natte zakdoek op mijn bloedende neus drukte.
Een porseleinen bord is door
mijn schuld gebroken. Mijn vader
liet mij zijn woede merken.
Toen ik vier jaar oud was, scheidde mijn moeder van mijn vader. Ze ontdekte dat mijn vader haar bedrogen had, terwijl zij beviel van mijn jongere zus. Na de scheiding maakte zij een plan om met de kinderen naar het westen te vluchten. Mijn moeder was tegen het regime en had contact met de burgerrechtenbeweging Charta 77. Eén van haar contacten hielp ons in 1983 via het voormalige Joegoslavië naar Oostenrijk te vluchten. We kwamen in het asielzoekerscentrum in Traiskirchen en woonden daar meer dan twee jaar....


As this book was uploaded as an epub file, you can only read a reading sample online. However, you can download the whole book.

Posts and Comments
Important Post
Deleted User

Camano Island, WA

As a tech person, I understand that this is just algorithms manipulating
pixels. Does everybody else still have the imagination to see and believe that
this is so? That is isn't real?

It is a bad sign that one of the first uses of this consumer technology is a
rightwing attack on the Obamas. Since the Civil War, white supremacist groups
have used conspiracy theories and the like to attack black Americans.

In... Show more

To ensure optimal functioning, our website uses cookies. By using the website you agree to the use of cookies. More info
OK
Top of page
No Thumbnail Remove Please choose a reason Please enter the place in the book. en en_US